top of page

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van social media. De kans is groot dat ook jouw doelgroep op een of meerdere platforms te vinden is. Daarom heb je de verstandige keus gemaakt om social media in te zetten voor je bedrijf. Social media uitbesteden in Alkmaar?

Social Media uitbesteden in Alkmaar

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van social media, ook in Alkmaar! De kans is groot dat ook jouw doelgroep op een of meerdere platforms te vinden is. Daarom heb je de verstandige keus gemaakt om social media in te zetten voor je bedrijf. De volgende stap is: hoe pak je het aan? Het kortste antwoord is: je social media in Alkmaar uitbesteden aan een specialist. Marketingbureau FaceX helpt je op te vallen met je merk in het drukke social medialandschap. We weten de doelgroep te vinden, met jouw boodschap aan te spreken en op een interactieve manier te betrekken. Je merk krijgt een gezicht, een identiteit. Laten we kijken hoe social media uitbesteden in Alkmaar aan FaceX je online marketing kan boosten. Lees verder of maak direct een afspraak voor een digitale kop koffie.

 

Social media: meer dan advertenties

Social media is de verzamelnaam voor online platforms die bedoeld zijn voor sociale interactie. Dat kan van alles zijn: informatie delen, kennis opdoen, vermaken en vermaakt worden, passie en interesses delen, de discussie aangaan, noem maar op. Als bedrijf ben je als het ware te gast in een sociale wereld. Besluit je de social media in Alkmaar aan ons uit te besteden, dan zoeken we de beste manier om je merk te positioneren. De lijn tussen de doelgroep storen en aangenaam verrassen is dun. Wij vinden deze lijn voor je en zorgen dat je altijd aan de goede kant ervan blijft. Dat kan met gerichte advertenties, maar dat is een andere tak van sport waarvoor je ons kunt inschakelen. Social media in Alkmaar uitbesteden betekent dat je helemaal ontzorgd wordt op het gebied van social media. Wat dat inhoudt en hoe we te werk gaan vertellen we nu.

Zo werkt social media uitbesteden aan FaceX

Voor het neerzetten en uitbouwen van je online presence is regelmatige inzet nodig. Social media uitbesteden is dan ook iets voor de lange termijn.

 

De kennismaking

Om te beginnen maken we kennis met je Alkmaarse bedrijf. Wat doe je, voor wie en waarom? Wat onderscheidt je en hoe wil je overkomen? Wie zijn je concullega’s en voorbeelden? Deze marketing basics gaan we gebruiken om je bedrijfsprofiel op social media te schetsen. We bedanken je nog eens dat je jouw social media aan ons wilt uitbesteden. Vinden we top, laten we een plan bouwen!

 

De quickscan social media

Om te weten of social media uitbesteden in Alkmaar effect heeft, is het belangrijk om een nulmeting te doen. Heb je nog geen profielen aangemaakt, dan beginnen we letterlijk op nul. Ben je al op een of meer social media actief met je bedrijf? Dan doen we een door onszelf ontwikkelde quickscan social media. Hiermee meten we hoe effectief jouw social mediastrategie tot nu toe is geweest. Je kunt ook van deze dienst gebruik maken als je besluit om niet je social media uit te besteden.

 

Het social mediaplan

Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn; ieder kanaal heeft z’n unieke eigenschappen. Het zou niet effectief zijn om overal profielen aan te maken, want iedere gezaaide plant heeft aandacht nodig. Social mediagebruikers hebben vaak een of twee favoriete platforms. We beginnen het plan met het selecteren van de platforms waar je jouw doelgroep het beste bereikt. We kijken wat er nodig is om je pagina’s en profielen te ontwerpen. Zijn er bijvoorbeeld een nieuwe foto’s nodig, dan kun je dit net als de social media aan ons uitbesteden.

 

Ontwerpen en lanceren

Instructies voor de huisstijl: check, foto’s, voorbeelden en moodboard: check, info voor de teksten: check … oké, we hebben alles wat we nodig hebben, we kunnen aan de slag! We maken je profielen aan of geven je bestaande pagina’s een make-over. De eerste content (berichten, foto’s en filmpjes) zetten we alvast klaar. Goed dat we voor de eerste twee weken alle content al hebben gemaakt. Zijn we er allemaal klaar voor? 3 … 2 … 1 … lancering!

 

De klant blijft betrokken

Social media uitbesteden in Alkmaar is meer dan een make-over van je profielen. Nu begint het pas! Hoe vaak we iets posten hangt af van wat we hebben afgesproken. In ieder geval doen we dat met regelmaat en doordacht. We bedanken en maken content waarmee je op de juiste manier opvalt. Iedere post voorzien we van de juiste hashtags en andere technieken waarmee de doelgroep op je bericht kan stuiten, ook wanneer ze je nog niet kennen. Wij zijn specialist in marketing en social media, maar we maken content voor jouw vakgebied. We zullen regelmatig contact opnemen om te weten wat er speelt.

 

Meten en evalueren

We gaan ervoor om iedere evaluatie weer een stijgende lijn te kunnen laten zien in volgers, likes, comments en clicks naar je website. Hoe dan ook zorgen we voor duidelijke rapportage. Ook horen we graag van jou hoe je het vindt gaan. Zie je zelf ook resultaat? Hoe zijn de reacties binnen het bedrijf, onder relaties en mensen om je heen? Als er iets beter kan, pakken we het aan.

Een laatste tip

Social media uitbesteden in Alkmaar aan FaceX zorgt er hopelijk voor dat je online meer en meer zichtbaar bent. Dat betekent ook dat je meer klantvragen via social media zult krijgen. Hier kan men zich nog wel eens op verkijken. Social media zijn snel dus het is belangrijk iedere vraag snel te beantwoorden. Gaat dit niet goed, dan kan dit de reputatie van je bedrijf snel schaden. Zorg dus dat je goed voorbereid bent op topdrukte in de berichtenbox.

 

 

Social media uitbesteden aan FaceX

Wil je jouw social media aan ons uitbesteden of heb je vragen waarmee we je op weg kunnen helpen? Een gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Begin nu met social media; get started in Alkmaar met FaceX!

Lees meer

bottom of page