top of page

Geef je bedrijf of merk een gezicht - online en in Alkmaar - met branding door FaceX. ✔bedrijfsvideo’s en ✔-foto’s ✔social media en meer >>

Branding Alkmaar

Vertel in maximaal 3 woorden waar je bedrijf voor staat, waardoor iedereen direct weet waarvoor ze bij jou moeten zijn. Voor de meeste ondernemers is dat best een lastige opgave. Toch is dat de basis wanneer je voor jouw bedrijf in Alkmaar met branding begint. De volgende opgave: bedenk hoe je met beeld, kleuren en vormen je merk herkenbaar maakt. Duizelt het al? Geen nood: marketingbureau FaceX helpt je een identiteit te ontwikkelen voor jouw bedrijf. Onze catchphrase is niet voor niets ‘#CreatingIdentity’. Begin nu met branding in Alkmaar en neem contact met ons op.

 

Met branding creëer je identiteit

Door voor je bedrijf in Alkmaar branding toe te passen, maak je je bedrijf herkenbaar. Sterker nog: je merk krijgt een identiteit, met normen en waarden, een eigen stijl en manier van communiceren. De doelgroep kan in een oogopslag bepalen of ze jouw merk leuk vinden of niet. Zo scheidt je het kaf van het koren: in de ideale situatie spreek je alleen nog potentiële klanten aan. Het imago dat je met branding in Alkmaar en online creëert staat (deels) los van je producten en diensten. Je kunt bijvoorbeeld uitstralen dat je begaan bent met de natuur door groen als hoofdkleur te kiezen. Met beeld (illustraties, afbeeldingen, foto’s, video’s) versterk je het imago. Denk aan een wereldbol, recycling-pijltjes, planten, dieren, waterdruppels en natuurlandschappen.

 

Wat doet FaceX?

Wij zijn een marketingbureau nabij Alkmaar. Naast branding, of als onderdeel ervan, verzorgen wij online marketing voor bedrijven en merken in de regio en de rest van Nederland. Met diensten als contentcreatie, social mediabeheer, bedrijfsvideo’s en -foto’s zetten we bedrijven online en offline op de kaart. Of we nu branding in Alkmaar verzorgen, losse diensten of het hele marketingpakket, wanneer het klikt is een samenwerking met FaceX altijd voor de lange termijn. We versterken je aanwezigheid, weten de doelgroep te vangen en je fanbase met continue inzet en creativiteit te laten groeien.

 

Hoe werkt branding in Alkmaar?

Het maakt niet uit op welke markt je bedrijf zich richt; Nederland, Europa, wereldwijd of alleen Alkmaar, branding werkt in de basis hetzelfde. Het begint met het beschrijven van je bedrijf of merk. Het gaat hier niet om het opsommen van je producten of diensten. Ga na waar je merk voor staat. Je wilt een identiteit creëren. Een effectieve tool daarbij is personificatie; stel je merk voor als een persoon met een achtergrond, communicatiestijl, mening en/of normen en waarden. Nu kies je de eigenschappen die je wilt overbrengen op de doelgroep. Ook bedenk je hóe je dit gaat overbrengen. Welke kleuren, afbeeldingen, foto’s, kledingstijl, type auto (of juist fiets) etc. past bij jouw gewenste imago? Je hebt nu de basis gelegd voor de branding van je Alkmaarse bedrijf.

Je merk herkenbaar maken: alles in één stijl

Met de nieuwe inzichten gaat we samen bepalen wat er een make-over nodig heeft en/of nieuw ontwikkeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het verfrissen van je huisstijl (bedrijfskleuren, logo en beeldmerk), het maken van nieuwe bedrijfsvideo’s en -foto’s, restylen van je website en social mediaprofielen en het finetunen van je tone of voice. Continuïteit is belangrijk voor branding. In Alkmaar aan en in het bedrijfspand, op posters en advertenties, op verpakkingsmateriaal; overal houden we dezelfde stijl aan. Zo wordt je bedrijf of merk herkenbaar en maak je gebruik van de kracht van herhaling. Hoe vaker de doelgroep je merk tegenkomt, hoe meer top-of-mind je wordt.


Begin met branding in Alkmaar
Nu is altijd een goed moment om te beginnen met branding in Alkmaar. Je komt immers niet vanzelf tussen de oren van potentiële klanten. Neem contact met ons op voor een digitaal of real-life kopje koffie. Dan verkennen we hoe we jouw bedrijf in Alkmaar met branding op de kaart kunnen zetten. We horen graag van je! #CreatingIdentity

Lees meer

bottom of page