top of page

Breng jouw bedrijf in beeld met een sfeervolle bedrijfsvideo. FaceX ontwikkelt, produceert en zet je bedrijfsfilm effectief in. 

Bedrijfsfilm laten maken

Is het een goed idee om een bedrijfsfilm te laten maken? Om vele redenen is het antwoord vrijwel altijd: ja! Met een professionele bedrijfsvideo breng je jouw bedrijf in beeld zoals je gezien wilt worden door de doelgroep. Laat de mensen achter de schermen zien, geef een inkijk in het productieproces en breng je merkwaarden over in bewegend beeld. Je bedrijfsvideo is multi-inzetbaar op beurzen, je website en social media tot introductie voor klanten en nieuwe medewerkers. Bij FaceX je bedrijfsfilm laten maken betekent dat wij het project van je overnemen. Je hoeft alleen maar input te leveren en het team klaar te stomen voor de shoot. Camera, licht, geluid … actie!

 

Promotiefilm of bedrijfsfilm; wat is het verschil?

We krijgen regelmatig aanvragen van klanten die een bedrijfsfilm willen laten maken, waarbij na enig doorvragen blijkt dat het om een promotiefilm gaat. Is niet erg, doen we ook! De verwarring is begrijpelijk, want je wilt immers je bedrijf promoten met een video. Het verschil tussen een bedrijfsvideo en een promotievideo zit ‘m in de intentie. 

 

Promotiefilm

Met een promotiefilm prijs je een product of dienst aan. De video is bedoeld om verkoop of afname te stimuleren, wat terugkomt in de opbouw. Je spreekt de behoefte van de doelgroep aan (bijvoorbeeld ‘kwalitatief en lekker eten bestellen’) en brengt de oplossing (bijvoorbeeld je nieuwe culinaire menu). Daarna volgt een duidelijke ‘Call to Action’ (‘bestel nu met introductiekorting’). Je spoort de doelgroep aan tot actie.
 

Bedrijfsfilm

Met een bedrijfsfilm geef je de doelgroep een indruk van je bedrijf. Je geeft een sfeerimpressie, brengt de waarden van je bedrijf naar voren, laat zien hoe je te werk gaat etc. Het kan ook gaan om een introductie- of informatievideo voor intern gebruik. Je laat de (interne of externe) doelgroep kennismaken met je bedrijf, creëert een imago om mensen aan je bedrijf te binden. Een bedrijfsvideo laten maken is dus meer een branding tool,  een onderdeel van je marketingstrategie en/of interne communicatie.

 

Er kan zeker ook overlap tussen de twee soorten video’s zitten. Zo kun je prima je producten of diensten uitlichten in je bedrijfsvideo. Andersom kun je bijvoorbeeld je merkwaarden laten terugkomen in een promotievideo.

 

Wat kost een bedrijfsfilm laten maken?

Wanneer je van jouw bedrijfsfilm een echte Hollywood blockbuster met honderden figuranten, special FX en GCI wilt maken, dan kan je bedrijfsvideo behoorlijk in de papieren lopen. Ontwikkelen we een scenario waarin we in 1 dag kunnen schieten met je team, klanten en/of relaties als onderwerp, dan zal het heel wat voordeliger uitpakken. Wat het kost om een bedrijfsfilm te laten maken, hangt af van je budget. Oftewel: voor nagenoeg ieder budget kunnen we een bedrijfsvideo maken, maar voor niets gaat de zon op.

Je bedrijfsfilm succesvol inzetten

Omdat we als marketingbureau wel het een en ander weten van marketing, helpen we je graag met het succesvol inzetten van je bedrijfsvideo’s. Laten maken is namelijk nog maar stap 1. Of eigenlijk is het stap 2, want voordat wij aan een bedrijfsfilm beginnen, zorgen we dat we een duidelijk doel voor ogen hebben. Is de video voor op de website en bij beurspresentaties, compacte content op Facebook, Instagram en/of LinkedIn, YouTube video ad, interne communicatie of alle voorgaande? Wij stemmen de bedrijfsvideo erop af.

Laat je bedrijfsvideo maken door FaceX

FaceX is een full service marketingbureau met een sterke focus op online. We zijn gespecialiseerd in het vertalen van merkwaarden in woord en beeld. Een van de services die we bieden is het (laten) maken van bedrijfsvideo’s, maar je kunt bij ons voor nog veel meer terecht. We vergroten jouw online aanwezigheid en overtuigingskracht met een professionele website, sterke content en social mediastrategieën. Zullen we eens bespreken hoe we jouw online marketing naar een hoger niveau kunnen tillen? Of zoek je een bureau waar je jouw bedrijfsfilm kunt laten maken? We horen graag van je!

Lees meer

bottom of page